Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Publicerat av "Delilah Junos Vänner", som värnar om Delilahs diktning, en kärleksdiktning ur kvinnligt perspektiv som saknar motstycke.


Postumt


Nu står jag bar och frusen
skyler mina runda bröst,
vill verka platt.

För första gången
som jag minns
att en man ser kliniskt
när jag är bar.

Den en gång kära leken
är ute ur leken,
Min nakenhet
är allt jag har.

Nu mitt fall
till hårdhänt
och smärtsam prövning.
Att falla så
är dödligt allvar,
ingen lek
eller lättsam övning.

Nu sveper isande besked
torrt och sakligt
i min journal
mig till sist
i kalla vita lakan.










Fri vers av Delilah Juno VIP
Läst 465 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-10-23 15:25



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Sorgligt att höra först nu, jag tyckte mycket om hennes fina dikter...

2016-03-29

  aol
Verkligen så ledsamt,
2016-03-06

  RitaBrunner
Jag är chockad! informationen om henes död har inte nått mig förrän nu!
Jag är så ledsen så ledsen...
2015-10-25

  Siggesdotter
NÅGON du inte känner, men som älskar dig som du är, ska ta emot dig när du faller... och svepa dig i sin varma mjuka klädnad. Ha förtröstan!
Tack för en stark berörande dikt
2015-10-23

  Jan Widströmer VIP
Gripande, djupt mänskligt, och ett vittnesmål om slutet på ett imponerande och annorlunda författarskap. Undrar hur många om förstått storheten. Inte förlagen i alla fall.


2015-10-23
  > Nästa text
< Föregående

Delilah Juno
Delilah Juno VIP