Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sommaren smekte smickrande


Över oss några vita moln
så få och små
i allt det blå

Solen smekte smickrande
dina runda former
och utsträckta kropp
och beströdde den
älskligt med pärlor
där på stranden

Jag smekte dig lätt
över ryggen med handen
som vore jag svartsjuk,
avundsjuk, båda två;
så ovanligt rik och vacker
blev du nämligen gjord
där i sanden

Men jag njöt
när jag tänkte på
att det bara var jag
som fick se dig så.











Bunden vers av Delilah Juno VIP
Läst 500 gånger och applåderad av 13 personer
Utvald text
Publicerad 2014-07-13 16:02



Bookmark and Share


  RitaBrunner
Som en av Delilahs poetvänner vill jag hedra hennes minne genom att stjärnmärka en av hennes fina dikter som trots hennes död finns kvar här på poeter.se för oss att läsa och njuta av...
2016-02-26

  Ronny Berk
väl tänkt och vackert skrivet, ja !
2015-07-20

  evana
Känner igen att tanken går så. Tog in sommaren så fullt och helt i denna text.
2015-02-06

    ej medlem längre
Ah..du är tillbaka. Och alltjämt med skimrande pärlor av glädje
2014-07-13
  > Nästa text
< Föregående

Delilah Juno
Delilah Juno VIP