Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
25 september


Trots svåra tider släck inte ditt ljus

Hej där min vän, det var länge sen!
Nu har det gått många dar och jag undrar:

Säg mig du vilsna själ som enbart ville väl,
har du hittat hem eller är du vilse nu igen?

Jag vet att du har gett opp, men jag vill ändå
försöka ge dig hopp, försöka få dig att förstå

Att trots svåra tider, hjärtat jag vet att du lider,
men vet du vad, det finns någonting kvar.

Du har bara inte sett det än, det är därför jag
finns här som din vän, nu och även sen.

Skrik och gråt, ja snälla ring mig, låt mig få säga
att det är okej, glöm ej att jag förstår,

för precis som du har även jag det svårt. Tårar faller,
hjärtat brister, hopplösheten dundar i vår kropp .

Därför jag ännu en gång undra:

Säg mig du vilsna själ som enbart ville väl,
tänker du hitta hem eller låta dig gå vilse igen?

Jag vet att du är gett opp, men jag vill ändå
försöka ge dig hopp, försöka få dig att förstå

Att trots svåra tider, hjärtat jag vet att du lider,
men vet du vad, det finns någonting kvar…

Kärlek i massor, ja det finns till dig, låt mig va din
vän för jag lovar jag vill hjälpa dig hem.

Ge inte inte upp, trots att du lider i dessa svåra tider.
Jag vet att där ute finns ett hus om du bara ger tusan
i att släcka ditt ljus!


(En text riktad till en vän som har det svårt, svårare än mig.
En vän som har sett döden i vitögat mer än en gång.
En vän som bara ville alla väl.
En vän som gett upp livet och allt jag kan göra är att
se på och hoppas att något ger han gnistan tillbaka.
En vän som ser självmord som en lösning.)




Fri vers (Fri form) av Minnyans
Läst 260 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-12-11 11:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Minnyans
Minnyans