Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Stort fan av Musikhjäpens via P3 och SVT2 för att samla in pengar för kampen mot handel med barn. Jag tycker alla borde ställa upp på ett eller annat sätt för att visa vad man tycker om detta. Jag har inga pengar, allt jag har är ord. Mina ord.


Barn är inte till salu

Mer än 1 miljoner barn i vårt land. Majoriteten av dem lever lyckligt. Mer än 1 miljon barn i vår värld lever som objekt. Objekt för vuxnas sexuella lustar, för de vuxnas brist i krig och bara för att någon utan hjärta bestämt sig för att de som ska föra mänskligheten vidare är mindre värda.
Barnen i vårt avlånga och nu snötäckta land håller sig vakna om nätterna och undrar vad de ska få till julklapp. Kommer generösa moster Eva, ska pappa hämta tidningen i år och hur mycket ska de orka trycka i sig på det traditionsenliga julbordet?
Barnen utanför dessa traditioner är nog bara glada om de överlever en dag i taget, om någon visar dem värme och kärlek ur sitt sanna hjärta och gläds nog åt en lekfull gemenskap som ger oss erfarenhet och lärdomar, precis som när vi var små. Varför finns det så mycket ondska där ute i världen, varför krävs det att frivilliga radioprofiler låser in sig i en glasbur för att miljonen ska ramla in, för att ämnet Barn är inte till salu ska komma på tal bland alla från norr till söder. Fattiga studenter utan utbildning och med barn att mata har det tungt, men jag anser mig leva i lyx i jämförelse med de som har det tungt. Tungt på riktigt.
Jag ber er, stanna upp detta året kolla efter noga i pånboken: Behöver verkligen din 5 åriga son ett xbox 360? Eller din dotter den där Hello kitty datorn som bara låter en massa?
Visst vill man ge sitt barn sitt bästa av det mesta, det vill ju jag med, men det finns så mycket mer i denna värld som är vackert och hade alla bara sett det hade det fina övervunnit all ondska och makt. Barn är inte till salu! Stöd Musikhjälpen 2010 för att hjälpa dessa barn att kunna känna sig lycka lyckliga inför julaftons morgon som Sveriges barn och hjälp dem att kunna sova gott och aldrig mer behöva oroa sig för att vuxna monster fångar deras små själar och äter upp dem bit för bit. Barn behöver få vara barn, alla barn!





Fri vers av Minnyans
Läst 339 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-12-16 01:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Minnyans
Minnyans