Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På avbytarbänken



När jag ser in i din blick undrar jag
kommer kärleken vara?
kommer hon vara den du kommer älska
för evigt och evigt?

Har jag blivit utbytt
eller bara satt på avbytarbänken
tills du kommer på
att du vill ha mig igen?

Ska jag vänta på den dagen
eller förväntar du dig
att jag kommer sitta där
som en trogen hund, och vänta


Hur länge vill du att jag ska vänta?
Tills du slutar älska henne?
Tills hon slutar älska dig?
Tills någon av oss får ett brustet hjärta

Säg hur du vill ha det
ska jag stanna eller gå?
vill du inte ha mig?
säg det då!

Väntan sliter i mitt hjärta
min kropp och min själ
Jag vill inte tävla om dig
och jag vill inte behålla dig helt för mig själv

Du är ingen jag kan kalla för min egen
för så många andra har dig i sina hjärtan
Glömmer du dem också?
I fördel för henne?

Har du släppt in nya i ditt hjärta
bara för att stänga dörren för de gamla
och bara öppna ett fönster?

Är jag hunden som får vänta i bilen
medan husse är inne på Ica?
Är jag hunden som flämtar efter luft
för att han glömde öppna ett fönster?


Har jag blivit ersatt av något bättre?
eller har du bara glömt mig i din lycka?
Jag tror inte att du glömt mig, det kan du inte
men trycker undan mig i tron att jag trycker undan dig

Ge mig bara ett svar
snälla pappa, säg hur du vill ha det




Fri vers av Sikska
Läst 217 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-12-12 01:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sikska
Sikska