Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Brev från en indisk syster

Jag såg det heliga idag
man hade målat Buddhas
allseende ögon

våra blickar möttes
som systrar
och jag log tveksamt

och där fanns apor
invecklade i sin egen naturlighet
som bekräftelse

och alla människor
som mumlade sin förhoppning
om förbättring

små klockor som ringde på rad
och all rörelse, rökelse

vad hade stillhetens gud
där att göra parfymerad?

vad hade stillhetens gud
där att göra i smycken?

vad hade stillhetens gud
där att göra med mig?

Med blossande kinder
anade jag svaret
bakom min slöja
och bakom ryggen på en man

En gammal kvinna dansade i dammet
och skrattade med dåliga tänder
till svar





Fri vers av Delilah Juno VIP
Läst 217 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-12-12 17:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Delilah Juno
Delilah Juno VIP