Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En trygghetsnarkomans bekännelser




Min dikt till något - som en sekulär bön till det stora

Det är så tungt nu. Så som livet vill vara ibland. Rädslor stoltserar på rad. De ska transformeras till jävligt flygklara vingar av tillit. Ge mig förmåga att flyga fritt, flyga själv och hämta hem mina livrädda vingslag över nejder och ofullbordade livsögonblick. Jag ska göra mig hemtam i mig själv nu när tiden klippt mina beslöjade skäl att ständigt andas med någon annans luft i mina lungor. Våga vara stilla i det som känns och det som inte känns i hjärtat där kärleken bor. Det gör ont att släppa tag, släppa fritt och älska på egna ben. Jag har inte vuxit ur känslan av otillräcklighet. Men jag andas försiktiga andetag av liv nu. Det räcker.




Fri vers av L I V
Läst 349 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-12-13 12:44



Bookmark and Share


    Max Poisé
Renodlad fruktan som syns och som verkar vara en del av vår grymma paradox. Tänk så mycket vi hade kunnat gjort utan rädslan som ständigt minner om den ångest som lurar bakom

Vi söker alla trygghet, problematiken verkar finnas bakom.
- Är tryggheten något positivt?
Skapar den livsglädje?

Jag har ägnat (allt för många) timmar åt att filosofera över innebörden av vår jakt, att finna trygghet, och kommit fram till samma svar. Tryggheten är vår "snuttefilt". Men den skänker sällan någon glädje. Den skapar mer rädsla för att förlora än vad den ger i tröst och bakom hägrar alltid jakten att finna just det där lugnet som tryggheten borde ge oss. Istället är vi ständigt på jakt, och vi är ständigt rädda.

Så frågan är glasklar.

åter igen..

- Är trygghet något possitivt?

(Tack att jag fick tänka lite under dina rader)

Max
2010-12-13
  > Nästa text
< Föregående

L I V
L I V