Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

12 450 dagar

Jag skrek
har det berättats för mig

Den vintern var det så kallt
att varmvattnet tog slut
Jag kom hem till er i våra
fina kvarter med barnvagn
och ovan mig ett hjärta
som det stod stör ej på
fast det gjorde alla ändå
med ömhet för mitt lilla jag
Jag var ju så viktig söt och dyrbar
där jag låg och dög som en
omsorgsfullt gräddad bakelse

Jag växte upp till en livlig person
med vild fantasi som de sa
Fantasi var verklighet på den tiden
om ni minns

Med framtidshopp om yrken som
Sömmerska kock konstnär
nåt kreativt vad som helst
men med läxor trasiga handleder
glåpord sorg betong och betyg
är det svårt
att kreativ förbli

Till alla ord som nådde in i märgen
och till alla förödmjukande
föräldramöten med sträckt arm
lärde jag mig
snabbt att modellera fram ett slags
jag som fungerade kanske

Anpassad
Jag trodde jag hittade mig själv
men det var anpassad jag blev
Så jävla anpassad

Mina vänner var många men i
känsliga naturer trivs odjuren som
äter och river isär tills benen syns
och de får blod på tänderna mellan
kött och skratt

Det blev tyst inuti
några minuter jag tror det kallas år
för jag kunde vara tyst
till Kaj Kindvall och LP samlingar

Det fanns ett utrymme och det tog jag
utan att fylla det bra eller tänka speciellt
fast i mörker
dolde jag mina ljusa stunder tills
de inte syntes eller hittades
tills den dagen alla kärlekar med deras
ord tankar och handlingar gjorde mig
vilse i min värld

Alla dagar varenda dag och lika många nätter
grät jag tills jag skrattade fast tyst tyst
när det var på riktigt

Det kan lätt bli så sentimentalt framför
blått teveljus men då visar jag
12 450 dagar av vilsenhet till en fånig
novellfilm som säkert kunde handlat
bättre om mig vem vet

Jag är ju fortfarande söt tyst dold
mörk med en bisarr benägenhet
att riva sönder allt i min väg
tills benen syns på mig och på dig


Mina ben som alla kärlekar slickar
men var är mamma med
hjärtat och stör ej och så viktigt
och dyrbart
Något försvann ner i källaren

Tystnad är ett inlärt tomrum
och när man ska skrika till slut
så har käkarna glömt hur man gör
Bortsett från den kalla dag
jag föddes

12 450 dagar
är mycket att skrika för

Det visste det söta dyrbara
och omsorgsfulla
redan då




Fri vers (Fri form) av swimsus@gmail.com
Läst 309 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-12-14 13:07



Bookmark and Share


    Tea Alex
Oj! Starkt!
Jag blir så berörd att jag nästan gråter. Känns som att du skriver mitt liv. Om man får säga så.
2011-02-20

    Bell-Eve
Sjukt vackert, fångade mig på en gång!
2011-01-30

  Lars E Jönsson
Som en dag bok över livet........behovet att skriva är enormt viktigt för många, att få berätta, låta folk tolka. Denna är nog det bästa jag läst av dej........obs det är min tolkning
2010-12-14
  > Nästa text
< Föregående

swimsus@gmail.com
swimsus@gmail.com