Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I juletid

Nu när tjälen äntligen har fäst
och när snön som faller yr som allra mest,
då dukar vi upp till den fest
vi gillar allra bäst,
som har en hedersgäst

som blev född en gång uti ett stall
- och blev given av Gud Fader själv sitt kall:
att frälsa mänskligheten all
från Edens syndafall -
en vinternatt så kall.




Bunden vers (Rim) av David Unger
Läst 433 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-12-15 11:27



Bookmark and Share


  ULJO
Applåder för denna rimkaskad.
2010-12-16

  Junitvillingen
Inte illa att komma på så många rimord och dessutom få till det så här bra. Du poetar om en viktig händelse som gett upphov till julfirandet. Må vi alla sända en tanke till Jesusbarnets födelse. TACK för läsningen av din fina, tänkvärda text.
2010-12-15
  > Nästa text
< Föregående

David Unger
David Unger