Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Formskifte i tiden

Förr trodde man att

jorden var platt,

och

nu vet vi att den

är

en glob.

 

Som perspektiven skiftar

skiftar tro till vetskap,

tror du verkligen

att sista ordet

är sagt?

 

Det kommer kanske en dag

då man säger

att jorden inte längre är rund.

 

Istället har man kanske

sett att dess

livsviktiga energiflöden

sveper utanför

det fasta runda

och

bildar

en flukturerande form

som momentant

kan liknas

vid

ett

pulserande

hjärta. 




Fri vers av Mangal VIP
Läst 1041 gånger och applåderad av 31 personer
Publicerad 2011-01-02 16:02



Bookmark and Share


  Borginmodi
Fint skrivet. Jag vill ha Moder jord som vårt hjärta. Tack!
2015-10-22

  ellie@eliseafaros.se
Yes box! Precis så. Du är grymt bra!
2015-08-28

    Silverbjer
Just så!

2015-01-10

  Linda CH VIP
Ja, allt det levandes hjärta samlat till ett. Gillar dina tankar...
2011-06-27

  Lena Själsöga Keijser
så är det ju

tack

Tack att Nattens Skönhet Är Hos Dig

Själsöga
2011-01-11

  noname_realmind
Vilket skönt nytt perspektiv du målar, att vila i...
En mandelbrot-form kanske? ;)
2011-01-08

  Tillbringaren
Vackra tanke=)
2011-01-08

  Coinriocht
Vackert skrivet. Får en att tänka efter
Bokmärkt
2011-01-07

  Qvinn n'Lion
Ja, så är det nog. Ibland känns det som om detta hjärta borde få bli en del av oss, i oss, med oss där vi vandrar genom livet.
2011-01-06

  L I V
Ja men absolut. Älskar det här tankesättet och det skapar nya insikter och filosofiska funderingar
Jag tänker ofta på vad vi "vet" idag som är skrattretande ovetskap imorgon. Jag tror också att kunskapskonservatismens betonghäckar måste släppa in lite ny luft i sina tankebanor och inse att det finns mer än det ögat ser
Nåväl. intressant ämne och härligt utformad text som jag gick igång på
2011-01-03

    ej medlem längre
sanningen bor i människans hjärta! vacker skrivet,tack.
2011-01-03

  Ninananonia VIP
Underbar text!
Väcker tankar ur djupet!
Tack! :)
2011-01-03

  Ninananonia VIP
Underbar text!
Väcker tankar ur djupet!
Tack! :)
2011-01-03

  KristinaE
Perspektiven ändras och ändras, vem vet sant? Gillar dina funderingar!
2011-01-03

  walborg
Härliga perspektiv!
2011-01-02

  Elwania
Dina ord är talande jag tycker om att läsa dina texter
Vi står inför ett stor skifte , och jag hoppas och tror att den kärlek och omtanke som Gaia ger till oss ska oxå var henne given
2011-01-02
  > Nästa text
< Föregående

Mangal
Mangal VIP