Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ekon från förr. 20-årsåldern. Jag är förmodligen lika självupptagen som då. Bara mindre lidande och tynande. Förhoppningsvis mer levande.


Gråtdager inombords

Det finns dagar då jag förmår
mer
Det finns nätter då jag förgås
mindre

Jag är mitt mörker
och mitt ljus
Men oftast är jag grå

Imploderande, exploderande
Ångestfylld känslokall

Konstant skrikande inombords,
utan röst

Det finns dagar då jag lever
ut
Glömsk i min vilsenhet

Det finns nätter då jag andas
in
Vilande i glömska

Men oftast är jag grå
Konturlös, utsuddad

Som dragen av en vilsen blyertsudd,
ständigt jagad av självhatets suddgummi

Grå utan befriande gråt
Sammanhållen utan själsligt mål

Växande som hål
Tynade som människa

Ändå längtar jag
Intensivt

Jag vill leva




Fri vers av Mangal VIP
Läst 223 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2022-11-11 14:06



Bookmark and Share


  christian hüls VIP
igenkänning
hur en kan gömma sig i sig själv
i det grå
lida så
och ändå vill
leva

starkt
2023-08-09

  Blått Norrsken VIP
Fantastiskt vackert i ett fyrverkeri av känslor .
2023-08-03

  angela Täubert fd Jansson VIP
"ständigt jagad v självhatets suddgummi"
det bästa jag läst på mycket länge....
2023-03-26

  Ninananonia VIP
Berörande ord inombords.
2022-11-24

  lodjuret/seglare VIP
Måste läsa texten för en vän, men först för bästa väninnan...
2022-11-20

  Marita Ohlquist VIP
Berörande självporträtt med ett livsbejakande avslut.
2022-11-14

  Stisse
En stark text som berör. Svårt att vara människa men så bärs man fram av en stark längtan till något större.
2022-11-11

  WyS VIP
Sökande efter meningen mellan andetagen en blandning av mörker och ljus blir grått! Det är först när det händer något som smärtar som självanklagelserna rinner upp till ytan.
Varför?

När förändringensvindar blåser och man inte orkar följa med ....

Allt har sin tid glädjen och sorgen
i vår föränderliga värld.

Nakna igenkännande ord i din november skrivning!
2022-11-11
  > Nästa text
< Föregående

Mangal
Mangal VIP