Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sjunker mot ytan

Att
vakna
är som att
drunkna.

Som
mitt flytetyg
glider drömmen
ur mina
händer.

Jag sjunker
mot ytan

med fingrar
som förtvivlat
greppar efter 
falnande strålar
av ljus.

Allt jag håller i brister.

Vaknar vilsen.

Söker minnas
och finner
bara glömskan.




Fri vers (Fri form) av Mangal VIP
Läst 635 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2018-01-23 23:03



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Känns igen...
Bara så bra...
2022-04-05

  Kungskobran VIP
När drömmen bleknar i dagens ljus
söker jag mig bort i dungen
där solen silar ner genom trädgrenar på mitt fårade ansikte
Skymningen kommer
månens bleka sken kastar
gulskimrande skuggor på mitt ansikte
Så svävar jag in i drömmarnas värld
där älvornas vita slöjor dansar
och drar ner mig i tjärnens svarta djup


2022-01-27

  lodjuret/seglare VIP
Bara måste bokmärkas. Tänker mig läsa den för 'bästa väninnan', vilken nog suktar svårt efter talande ord.
2021-01-27

  KattenKin VIP
Oj vilken vacker! En pärla.
Jag som fått för mig att du slutat skriva, så glad jag blir att det inte var så.

Jag kan relatera till depression, även till annat uppvaknande som medför ny verklighetsuppfattning, det kan nog upplevas likadant. Slutet gör att jag även kan tolka in alzheimer. Även det måste kännas så där tänker jag.

Texter med många tolkningsmöjligheter har jag nyss blivit särskilt förtjust i. De lämnar så mycket mer åt läsaren. Tack!
2019-06-03

  Elwania
uppvaknandet ström väcker många känslor inom den ännu sovande delen av oss själva
2019-05-26

  Blått Norrsken VIP
Vackert i diktarjagets nerdragande känsla av motivation och glädje .
2018-07-29

  WyS VIP
Igenkännande
2018-01-26

  walborg
Strongt att kunna skriva ur sitt inre kaos
2018-01-24

  Respons VIP
En känsla som är lätt att känna igen.
2018-01-24
  > Nästa text
< Föregående

Mangal
Mangal VIP