Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Agnes #20


den lyckan
jag ser i dina ögon

när du låter dig
omslutas av bollhavet

en lycka jag aldrig
trodde mig
få se igen

vad önskar du dig
i fyraårspresent

dig
blir ditt rättframma svar
du har redan mig

du spelar febril progg
med ditt rosa
plektrum på min
ostämda
nylonsträngade
gitarr

kazoo
och rismaracas
vi gjorde av
en gammal
kryddburk

och när du leker
med min gamla
vigselring
påstår du att du vill
gifta dig med mig

du hade stulit med dig
en påse julpynt
från mamma
som vi klädde
en tallkvist med
i en vas

du slår i näsan
på köksbordskanten
renderar i tårar

2 minuter
sen bortglömt

pappa
kan inte du flytta
närmre mig
så man kan gå
till varandra
när man saknar den andra

det skulle jag gärna
men har inte råd
och bara kötid
i 5 år

svårt
att förstå

rutchkana bakochfram
på magen
i den isiga backen

åker karusell
i lekparken
håller i dig
så hårt du kan
med skräckblandad
förtjusning

och jag ryser
av vällust
vid blotta
anblicken

så tacksam
så stolt

över att
över huvud taget
få känna dig

och dessutom få
vara din far

jag har inte många
glädjeämnen
i mitt liv kvar

men jag har dig

och det räcker

långt














Fri vers av Staffan Welroos VIP
Läst 280 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-12-20 16:58



Bookmark and Share


  SagaArt VIP
Underbar text. Barn är lycka.
God Jul! önskar dig det bästa. Kram
2011-12-20
  > Nästa text
< Föregående

Staffan Welroos
Staffan Welroos VIP