Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kockans juliga hemmadilemma




Köket är för litet,
spisen likaså.
Hur hon än försöker,
kreverar liten tå.

Kärlen är för stora,
gikten svår förstå.
Träder kockan spisen,
ska allting undan gå.

Doftar jul i stugan,
så darrar nissar små.
Allting ska bli färdigt,
på julbordet ska stå.

Men är man iklädd kocka,
beviset fordras då.
Ty gästerna ska trivas,
och fettets jul ska få.




EM/2010




Fri vers av Madjori
Läst 287 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-12-20 09:49



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
En underbar text och så härligt kortfattad. Inga krusiduller o utvikningar utan bara ren o rak rimlig text med stort innehåll och såväl det ena som det andra av består och hur då det kan gå. Fyra grytor på rötter och grönsaker vill jag ge denna text.
2010-12-20
  > Nästa text
< Föregående

Madjori
Madjori