Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nazibödel?

Helena Gunnarsson (journalist Kommunalarbetaren nr. 22/10):

- Men en alkoholiserad människa som går med rollator och väger 36 kilo, vilken typ av arbete på den reguljära arbetsmarknaden kan hon få tror du?

Cecilia Udin, nationell försäkringssamordnare:

- Även om hon har rollator kan hon kanske arbeta sittande.

Helena Gunnarsson:

- Men om hon väger 36 kilo?

Cecilia Udin:

Jag vet inte om vikten har någon betydelse för att klara ett arbete. Men sen om hon kan få ett arbete, det är inte vårt ansvar.

-

"Men sen om hon kan få ett arbete, det är inte vårt ansvar". Smaka på de orden.

Cecilia Udin, nationell försäkringssamordnare - blottlägger hon i denna sekvens psykologin hos de tjänstemän som är satta att verkställa omänskliga högerpolitiska beslut? Vad händer med dessa mänskor sedan? Vet vi det? Hur många är de vars vacklande arbetsförmåga prövas mot hela arbetsmarknaden, i hela landet? I teorin ska man kunna flytta från Karesuando till Mönsterås om det trots allt skulle finnas ett arbete man klarar av, på t.ex 52%, även om man väger 36 kilo, är gravt alkoholskadad och går med rollator. Annars? Ja, annars kan sjukersättningen dras in, utan vidare. Vilket den gör, vilket har skett. En blyg fråga: vem vill anställa en sådan mänska?




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Per Teofilusson
Läst 391 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-12-22 20:57



Bookmark and Share


  Aftonvännen
Visst låter det lite som en Bödel.
Den där bristen på medkänsla, när all omänsklighet och hatatande blivit en vana, ett klimat.
2011-01-06

  Annie b'larsson VIP
Din text gav mig nåt riktigt rejält att bita i, så här på julafton.

"men sen om hon kan få ett arbete, det är inte vårt ansvar"

Dessa ord är den fascistoida högerpolitiken i ett nötskal. De har aldrig tagit ansvar, inte för några andra än sig själva och sina enorma rikedomar.
2010-12-24

  Gunnar Odhner
Är det någon som kommer ihåg ordet "folkhem"? Men det kanske tillkom genom människor som inte förstod kapitalismens inneboende dynamik, som Marx förstod den, dvs förenklat att den raserar förhållandet mellan människor och gör det till en penningfråga, för övrigt mycket väl gestaltat i Hasse Alfredssons film efter boken En ond man, eller i uttrycket "affärer är affärer."
2010-12-22

  Mats Henricson
verkligen cyniskt, vittnar om att det är hänsynslösa och kommersiellt inriktade politruker som tar över mer och mer nu ! Det värsta är att de. även, finns bland sossarnas mest högervridna "garde".. Damberg och Sahlin själv är långt högerut nu, det hörs "mellan raderna" när de gör sina utspel, frierier till borgerliga väljare är, numera, legio.....
2010-12-22
  > Nästa text
< Föregående

Per Teofilusson
Per Teofilusson