Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Blandade två olika diktformer. Inpirerad av julen lattjade jag med själva diktformen. Har någon läsare sett någon liknande diktform förut så är jag tacksam för hänvisningar dit så att jag kan läsa dem.


Jullitteration



Stormvinds snöfall sväva i vintrig by,
flingorna falla fritt från molntung sky.
Vackra vita vidder skapad av kristall,
djupa drivor döljer allt med sin vall.

Endast en ensam liten tomte där stå
vågar vandra varhelst han vill gå.
Söker sig skydd i ladans trygga loft,
finner fatets föda känner grötens doft.

Städar så stallet mockar dyngan bort,
flinka fingrar föser, smuts av all sort.
Strålande stallet skiner av tomtens gnid,
trött tomte törnar in i sömn av frid.

Nattens nisse njuter i stallets skulle,
tills tidig timme nalkas horisontens kulle.
Tacksam tomte traskar bort från logen,
liten luva lyser röd mot den väntande skogen

Sagan slutar sålunda på detta sätt,
verket var verkligen att skriva ej lätt.

© Boa Berg
2005-12-06
04:05




Fri vers av Boa Berg
Läst 524 gånger
Publicerad 2005-12-06 04:11



Bookmark and Share


  francis
Bra jobbat. Även om jag inte jag inte fått några julkänslor än, så fungerade din idé fint. Här är en länk till en massa versformer, om det intresserar?
http://komvuxnet.gotland.se/svenska/metrik.htm

2005-12-06
  > Nästa text
< Föregående

Boa Berg
Boa Berg