Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Näs-visa

Somliga näsor är stora och ligger ofta i blöt,
Var man än tittar dyker de upp
Alltid har de nåt att säga om saken,
De har alltid en lösning, men aldrig en hjälpande hand.

Andra är vresiga och pekar i vädret.
Inte heller dessa är särskilt hjälpsamma,
faktum är att man inte ens vet om man finns
när de är nära,
men strax är de borta och förbi.

Några har "näsa för sånt där"
De berömmer, bedömer
och har alltid en hurtig kommentar
men i all sin dar
vem är det som gömmer sig bakom din fasad?

En del har knappt näsan ovanför ytan.
Sliter, jobbar och drar.
För vad? vad var det all stressen gav?
En alltför tidig grav?

Stillar mig en stund...
funderar över de näsvisa,
när ska deras själ få nån lisa?
Men det finns ännu en slags näsa.

De näsor som är söta och små.
Lika små rosenknoppar.
snörvlar och droppar
ja, visst
men de finns bara två.
En som potatisen trubbig och rund
Sen en som gärna busar en stund.
De finaste som finns på jordens rund.




Fri vers av Qvinn n'Lion
Läst 205 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-12-25 23:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Qvinn n'Lion
Qvinn n'Lion