Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Finns det någon som kan stava till arbetsglädje?



Du borde vara så jävla lycklig
men ändå känner du dig bara tom

Efter tre år i företaget
tjänar du nu 26 tusen i månaden
men allt du kan unna dig
är att lägga undan pengar
för att ha råd att ta dig därifrån

Nu slipper du jobba kvällar och helger
men blotta existensen av din jobbtelefon
kväver din nyvunna frihet

Pliktskyldigt frågar du alla hur de mår
och ler uppmuntrande
men det är knappast
för att du bryr dig om dem

Den mentala tröttheten
gör dig stel i rygg och nacke
och ångesten får dig att vilja spy

Du har ingen motivation
att kliva upp på morgonen
men trots att du bara vill
gömma dig under täcket
så sitter du på tåget inom en timme

På ytan är du stark
plikttrogen och engagerad
men inombords
är du redo
att ge upp




Fri vers (Fri form) av Trolltoffsa
Läst 531 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-12-27 17:50



Bookmark and Share


    Herr Ångest
Ge inte upp!
Mörker följs alltid av en gryning och en dag..

Du har fångat känslan väl och avslutningen är så tung att läsa.
2010-12-28
  > Nästa text
< Föregående

Trolltoffsa
Trolltoffsa