Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nöjd?!


Jag kan läsa mellan raderna
Jag kan se de mördande blickarna
fastän de inte är här
Jag kan höra de arga rösterna
eka i tystnaden
de väsande orden
Är du nöjd nu?
Nöjd?!

Jag har blivit tvungen att byta telefonnummer för
att slippa oroa mig för inkräktare i min fredade zon
Jag hoppar högt av skräck när
brevbäraren lämnar dagens skörd
på dörrmattan med en duns
Jag har en klump av ångest i magen när
jag går ut i hallen för att se efter
om några hotfulla brev har anlänt
Jag måste samla mod en lång stund för
att våga lämna lägenheten ensam
Jag försöker hitta vägar som är säkra
men känner ändå ett starkt obehag
så fort jag ser en svart bil
Jag befinner mig i ett ingenmansland
ensam och orolig
samtidigt som alla andras liv rullar på
som om ingenting hänt

Så nej,
jag är inte nöjd
Det handlar inte om något långt lyxigt sommarlov
eller en semester från tristessen
det handlar om att överleva
en dag i taget




Fri vers (Fri form) av Trolltoffsa
Läst 441 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-08-31 02:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Trolltoffsa
Trolltoffsa