Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
http://www.youtube.com/watch?v=vWVwe_3I29g


Att yla mot månen

Den här timmen
mellan passerat
och vad som än händer

Jag brukade kalla den
vargens timme

Men nu
känns allt så mörkt
litet och ensamt
då jag försöker förstå

Jag är inte en varg
fast jag ylar
då och då



Det är 17 mil
till min hemstad
och det kanske spelar
roll men vem räknar
vilsna steg

Jo jag
Jag räknar alla dom
naiva ivriga steg
som ledde mig bort
ut och in

Jag skulle bort bort
bara bort

Den här timmen är
sanningens stund

och jag är
ensam
själv
och kan inte ta mig upp
från den här mattan

Legat för länge så
mönstren har börjat få liv
och de säger mig jag måste
tillbaka

Där människor pratar dialekt
röker inomhus
stavar volvo med ö
och ser ut över trädens toppar
i tron om att någonting finns
att förstå

Jag var en varg
som ylade mot månen








Jag ylar på
men det ekar
så ensligt mellan
höghus och betong




Fri vers (Fri form) av swimsus@gmail.com
Läst 407 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-12-29 00:34



Bookmark and Share


  Jan Linderoth
Härligt dimmiga skuggiga bilder, får lust att måla. Yla mot "the dark side of the moon"
2012-03-23

  Jan Linderoth
Känner igen. När jag hör min hemstads namn, virvlar stenhårda fjärilar inom mig. Och jag undrar varför jag inte kan njuta av havet här, det är ju samma vatten fast inte samma strand. Visste inte att rötterna gick så djupt när jag flyttade.
Vi ylar åt samma måne, tösen. Fast på helt skilda håll.
2010-12-29
  > Nästa text
< Föregående

swimsus@gmail.com
swimsus@gmail.com