Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Allt har allt i allt.


Skillnader..?

Det görs gällande ibland

att det finns skillnad på ett och på annat.

Skillnad existerar dock

endast som tolkningar ur tillgängliga insiktsvyer,

"i betraktarens öga".

Den senaste uppfinningen

har ej högre grad av komplexitet

än luften den tränger undan där den blir till.

Varje del av kosmos

besitter all kunskap om varje annan del.

Inget som är till

är i okunskap om allt som är möjligt

eller som något annat känner till.

Inget är för långt bort

för att inte känna till vad allt annat vet.

Ingen händelse är för gammal

för att inte också vara till här och nu.

Inget blir till om det inte redan finns.

Inget är förmer än något annat.

Allt som synes vara eller bli till och unikt

är endast tillfälliga materialiseringar

av existerande krusningar

på "ytan" av det som kan bilda/visa

allt som ändå alltid är.

Även om någon tror sig kunna konstruera

något som aldrig funnits,

kan detta ej bli till

utan att "formen" redan är till,

och bara "väntat" på att bli till.

Allt är i grund ett och detsamma.

Allt har allt i allt.




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ari Viklund
Läst 222 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-12-30 12:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ari Viklund
Ari Viklund