Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

204. Martyrbarnen



Det är natt
Mörkret är utan gräns
Jag hör klagotoner
Jag hör rop och bitter gråt
Ondskans ursinne bryter ut
i stort raseri

De små gossebarnen i Betlehem
får sätta livet till
Hur kan någon slita ett barn
från sin moders famn
och slå ihjäl det

Ångestskri
Ramaskri

De små gossebarnen i Betlehem
fick ge sina liv för Jesusbarnet
Det onda kunde inte förgöra
Guds Barn
Det renaste av alla Ljus

Guds Barn fick bli ett flyktingbarn
i främmande land
Tvätta mina ögon rena
öppna mina öron
De små martyrbarnen
finns också i dag
i vår trasiga värld




Fri vers av Maria T
Läst 366 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2010-12-30 17:39



Bookmark and Share


  mickech
Jo, nog är det så även idag. Bra skrivet
2011-06-16

  F.
Du.
Du är duktig.
2011-01-14

  mare VIP
Starka sanna rader..
2011-01-02

  anits VIP
Starka rader mycket bra skrivet
om det som berör i själen, barnen
2011-01-01

  Anna*
Oj, så starkt - så kärleksfullt i omsorg skrivet ♥ TACK! ♥
2010-12-30

  En strimma av guld
Ryser när jag läser din text att det finns kvar fortfarande. Bra att du tar upp det.
2010-12-30

  walborg
Du benådade som skriver om martyrbarnen då och nu - en fantastisk predikan. Varmt tack!
2010-12-30

  Bibbi VIP
Amen!
2010-12-30
  > Nästa text
< Föregående

Maria T
Maria T