Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nyår

Som att bara tömma
champagneglaset
och hoppas
att raketerna har rätt
att allt är vackert
eller blir det

att öppna en dörr
mot natthimlen
och den långa vägen framåt
och stänga dörren bakom sig

låsa än en gång om sina drömmar
med den lilla nyckeln
man hade till rosa dagboken
i tryggt förvar i flickrummet

och börja gå
på ekande klackar
igen

Där och där
så vackert
i förbifarten

som leende och läppar

Allt vackert visar sig
håller andan en stund
ett fruset ögonblick
som väntar tills jag passerat
med min axelväska
dinglande och dunkande mot höften

Jag ler tacksamt
andas in djupt
och bestämmer mig
för att minnas.




Fri vers av Delilah Juno VIP
Läst 230 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-12-31 13:24



Bookmark and Share


    snöö
Återkommer till denna text om och om igen. Det är så mycket känsla i den med allt det där vemodet i att se framåt och se bakåt, en känsla som ofta blir extra stark kring nyår.
2011-01-13

  Aisha VIP
mycket kraft
mycket hopp
nya mål

vackert!
2011-01-10

  Anna*
Du skriver levande och målande. Höll andan och kände lättnaden på slutet i leendet och beslutet att minnas. Strålande ☼
2011-01-09
  > Nästa text
< Föregående

Delilah Juno
Delilah Juno VIP