Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

grindvakten



och då jag gick för att möta dig

var hela jag en öppen grind

men också överlåten åt


honom som vaktar den



och när du talade

talade du grindvaktens ord


det var så

jag hölls ihop

när jag gick sönder




Fri vers av rebecca d
Läst 1300 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-12-07 08:49



Bookmark and Share


  Karl-Bo Lundstedt VIP
gillar verkligen
dina \"paradoxala sanningar\"
kb
2008-01-08

  hazey_jane
Vacker och speciell!
2005-12-26

  Rublev
tycker om... berörs...
och särskilt av de tre sista raderna!
2005-12-11

  abbe nilsson
Jag älskar den här dikten! Den talar starkt till mej.
Hoppfullt med:

"och när du talade
talade du grindvaktens ord"
2005-12-09

  Smultris
Varje gång jag läser en dikt av dig så slås jag av hur bra du är, hur duktig och vilken underbar poet du är...

Denna berör lika mycket som dina andra dikter...

Just dessa rader "och när du talade

talade du grindvaktens ord


det var så

jag hölls ihop

när jag gick sönder "...

Jag tar dem till mig.. för dem är starka och trygga...

Tack....
2005-12-09

  Per Rydberg
Kan bara säga ett ord: Underbar!
2005-12-07

    Mejja
Ja, denna kan vara i det som är/varit. Kommer nära. Läser och låter den väcka tankar och funderingar.
2005-12-07

  Rachel Roth
vilken spännande text som väcker nyfikenhet men också respekt för den som var öppen som en grind....tänker mig att grindvakten är Kristus som kan förmedla orden så att vi kan emot dem och bli helade...men det är mina tankar...blir liksom Ludwig nyfiken på vilka orden var som uttalades
2005-12-07

  Bodil Sandberg VIP
Jag tycker som föregående...suveränt helt enkelt...mäktigt
2005-12-07

  Propella
Detta är din absolut bästa! Skulle jag plocka ut vad som var bra i den skulle jag behöva klistra in hela texten här. Suveränt Ditte.
2005-12-07
  > Nästa text
< Föregående

rebecca d
rebecca d