Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När jag försvinner



älskling, låt aldrig någon
tvinga dig att bli annorlunda
byt inte hårfärg
ändra inte ditt smink

Kanske hade du alltid rätt
redan från början
det fanns en tid då
jag borde ha satt dig först jag bara
struntade i det

Kanske borde jag hållt om dig
viskat att jag älskar dig vice versa och
stannat
jag bara
kunde inte

Men när jag försvinner på riktigt
från denna jord
när jag äntligen är borta
lova mig att du glömmer ´

Jag kan ha varit elak mot dig så dum som jag är
jag ville väl egentligen bara springa till dig
hela tiden
säga att du får mig att känna mig liten men
det är något jag vill uppnå
det är inget fel med det
allt jag vill är att få en chans att vara ett barn

älskling lova mig
när jag är borta
lyssna inte på dem
de vet ingenting
de har ingen aning om hur det var för oss små
att växa upp

De fick en fin älskvärd barndom
som de kan minnas med glädje
medan folk som du och jag älskling
sitter hos våra psykologer och försöker
komma på vad vi gjorde fel
varför mamma slog oss och pappa skrek

de kan aldrig förstå vad vi har gått igenom
när jag är borta och inte kan skydda dig längre
lova att du inte lyssnar på dem

Vi är perfekta du och jag
vi är så otroligt starka
vi har byggt upp oss själva helt utan hjälp
vi har överlevt ännu
vi är bara sjutton år men vi verkar klara det
hyffsat bra ändå

Tänk dig den vackraste platsen du vet
bara du och jag där
då kan vi prata om minns du när vi försvann
minns du att vi slogs och vi klarade det
minns du när vi gick därifrån
kom ihåg hur långt vi har kommit

när jag är borta
lova mig att du minns vad vi klarade av
tillsammans





Fri vers av Citrusblomma
Läst 255 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-01-03 14:04



Bookmark and Share


  Anna*
En stark och berörande text! Applåder
2011-01-09
  > Nästa text
< Föregående

Citrusblomma
Citrusblomma