Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

- Andats för länge den luft

Har andats för länge den luft,
som innehåller ensamhet.
Har kastats mellan försurade själar,
som bara önskar förtret.

Fråntagen den vilja blott,
som ger mig kraft att vinna.
Smutskastad av en massa,
som vill att jag, ska försvinna.

Pressad ned i markens betong,
förödmjukad av ruvande ord-
Intryckt att leva, i sluten kokong,
tagen bort, från denna ljuva jord.

En barm så trind jag nu svävar.
rustad för nya, hjärtslitande krig.
Ensamheten blir min moder,
kärleken blir bitterljuv intrig.

Vart är ljusen som jag suktar,
när mörkret ständigt vakar.
Ur förnimmelse jag fruktar,
där tron, min själ bejakar.

Livet borde vara en resa i vitt,
men existensen är blott sekunder.
Djupare är jag betagen,
längtandes efter ett under.

Se hur jag sträcker ut min hand,
den som visar att allt förnuft,
är tagen bortom själsbrand,
då jag andats, för länge den luft.





Bunden vers (Rim) av Max Poisé VIP
Läst 280 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-01-04 11:57



Bookmark and Share


  Anders Perols
Mycket bra skaldat!
2011-01-04

    Niklas H
texten andas och det är bra, mycket bra. Grymt skaldat!
2011-01-04

  Mats Henricson
INGEN kan FÅNGA VEMODET som Du, Max ! Du inte bara fångar det, du "internerar" det, "härbärgerar" det och "dömer det till livstid" , och ALLTID med samma UTSÖKTA och fingertoppskänsliga ,sirliga elegans ! En Bokmärkning som är nästan lika självklar som livet självt !
2011-01-04

  prinscess VIP
ja nu har poetens mästare skrivit skaldekonst
2011-01-04
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé
Max Poisé VIP