Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
”gästspel”


agoni

här flyttar jag fristaden
till gettot av ljusfri tillvaro

där jag redan lovat att sälja min själ till högstbjudande
och brustit i varje enskilt havandeskap av sanningar

tro inte att min enda vilja
är din egna stund av njutbar villfarelse
från ständig hett
till framskjuten gryning
är det karma som genskjuter ansvaret
att existera bland människor som andas

att ens våga mäta min förbannelse i svärta
är att håna skenheliga i dess grav

men jag ser inget annat än rättfärdigande
av handlingar och dess konsekvenser
och just där är atomen som minst
den liksom avdunstar sig från allt ansvar

men dagen är till för att avslutas
och varför inte göra det med den största explosionen av dem alla

att vända om




Prosa av Max Poisé
Läst 82 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2023-12-18 14:41



Bookmark and Share


  Anya VIP
Så kul att du skriver, i första hand, och att du gästspelar. En mustig text med gettot, havandeskap och karma. Sista raden en vändning I vändningen. Snyggt.
2023-12-19

  Lottie Ålhed VIP
En spännande tillika en aning skrämmande dikt. Fint skaldad.
2023-12-19

  Marita Ohlquist VIP
En bra och tankeväckande text med en väl vald titel.
2023-12-18
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé