Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
”Gästspel II” God Jul!


fråntagen

En sidledes förening som fråntas rättigheten
att finna ett syfte att existera,
liksom bortom och förbi
och sedermera förpassats till ingenmanslands förtvivlan

hoppet är en skugga av sitt forna jag och ledsagas
ensamt genom drömmar,
att få betyda, finnas och hörsammas

hur obehagligt serenadens mantra än fortsätter
finns det en ljussvag gnistra som lämnar sitt avtryck
medan misshandeln av egenbilden fortsätter sitt korståg

väntan är sylvass i sin ironi
för målbilden är av motsatt färgskala
och ljuset vandrat vilse i dimman

gårdagens dilemma är utbytt mot morgondagens ångest
och fråntagen sin enda mening att skuldsätta sanningen






Prosa av Max Poisé
Läst 90 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-12-23 14:24



Bookmark and Share


  Anya VIP
Känner ångest och smärta när jag läser. Kanske psykisk ohälsa? Kanske tolkar jag fel? De där drömmarna behöver bli starkare, tänker jag. "att få betyda, finnas och hörsammas"
2024-01-26
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé