Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Motsatsen till sanning är inte lögn - det är tystnad "Ny version utan sista meningen"


Motstånd

Du var en av dem första att protestera mot övertagandet
du ledde demonstrationer, protester och uppror
du gav regimen aldrig någon ro
ditt motstånd stavades sanningen
dina vänner fängslades
din familj fängslades
dina arbetskamrater fängslades
allt du hade togs ifrån dig
du fortsatte kämpa
du fängslades, torterades, hotades med avrättning
det brydde du dig inte om
men dina vänner, din familj, dina arbetskamrater
de brydde du dig om
de fick dig till slut att ge upp
kampen mot regimen
blev övervinnandet av alla inre skuggor
tvingad till ett liv i låtsad ro
tystnadens liv av förtryckta känslor och tankar
du fick ensam skämmas över hoppet


Efter regimens efterlängtade kollaps får du så frågan:
hur kunde du låta bli att göra motstånd?
hur kunde du ge upp?




Prosa av Herr Ångest
Läst 342 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2011-01-07 11:23



Bookmark and Share


  Anna*
Oj, oj, oj, vilken grymt bra text! Skulle också vilja att sista raden stryks - skulle bli mer effektfullt utan. Jag blir häpen och vet att det händer hela tiden världen över. Applåder
2011-01-10

  himlens hemlighet VIP
ja fy fan vad tyst man blir...

jag skulle för att behålla den starka känslan i texten stryka sista raden och låta läsaren överta diktjagets vanmakt och ilska. men det är ju jag. effektfull text :)
2011-01-07
  > Nästa text
< Föregående

Herr Ångest