Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

KRISTENDOM

 

Detta är en religion.
Religiösa utförar finns i
många valörer.
På olika sätt praktiseras
kristendom.
Vilket sätt är rätt?
Hur är det rätt?
Detta är en relation.
Relaterade till Jesus
finns i många valörer.
Olika närhet ger
variation i djuphet.
Ju närmare ju djupare.
Hur nära är jag?

Detta är en religion.

Religiösa utförare finns i
många valörer.
På olika sätt praktiseras
kristendom.
Vilket sätt är rätt?
Hur är det rätt?

Detta är en relation.

Relaterade till Jesus
finns i många valörer.
Olika närhet ger
variation i djuphet.
Ju närmare ju djupare.
Hur nära är jag?

 




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 322 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-01-11 18:10



Bookmark and Share


  Jan Widströmer VIP
Frågan på slutet år det väsentliga. Den kan man bara besvara själv.
2011-01-15

  Larz Gustafsson VIP
Jag menar naturligtvis: Kristendom är en RELATION.
Förlåt!
2011-01-11

  Larz Gustafsson VIP
Kristendom är en religion.

Frågan är: Har jag olja i lampan?

Som det heter i den gamla sången: "Lever du i dag, min vän? Säg, är väl Jesus ditt allt?"
2011-01-11
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar