Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vissa saker ändras. Andra inte



Känn hur jag känns
titta på hur du ser mig

låt intrycken flöda
låt färgerna måla det du upplever

du har sagt farväl
jag hann aldrig svara
du försvann för snabbt

ibland står jag fortfarande i dörröppningen
med handen uppe som för att
vinka dig välkommen tills jag minns att du
sa att du aldrig tänkte komma tillbaka

Något sött i mig har blivit surt
obrytbara saker krossades och
jag blev helt ensam i den stora vida världen

Ibland ligger jag vaken
intalar mig själv att du står i duschen och
du kommer och lägger dig snart
bredvid mig och allt kommer att bli bra igen
men

det är svårt dag efter dag
att lura hjärnan att du bara måste
ha gått upp före mig
åkt utan att ha sagt något
du måste ha kommit hem utan att jag märkt något
din telefon måste ha gått sönder för att
du ringer aldrig längre

Vissa saker ändras

jag har knappt bevis för att du någonsin
funnits jag har några gamla brev
några gamla skrivna saker av dig
som påminner om att du kanske trots allt
inte bara var ett påhitt av min livliga fantasi

jag sitter numera och lyssnar på
petters stockholm i mitt hjärta
men för mig handlar den inte om en stad
utan om pojken som försvann

lämna och bli ihågkommen för alltid
bli lämnad och bli bortglömd

vissa saker ändras inte
som att jag fortfarande ser ut igenom fönstret
med mat färdig och väntar på att du ska komma
och berätta om din dag

som att jag fortfarande söker mig mot
din varma kropp i sömnen men istället
hamnar mot den kalla väggen

jag älskar dig
jag önskar bara att det fanns någon
"du" som jag kunde berätta det för




Fri vers av Citrusblomma
Läst 267 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-01-13 00:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Citrusblomma
Citrusblomma