Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt om.....politik (!)


"POLITIK !"

Politik
man går över lik
ibland rent rustik
man kan ju bli rik
men hur är en slik (¤) ?

Politik
föraktas av flera
de vill ej ha mera
den eliminera
och destruera

Politik
kan förändra
dumheter ändra
budskap sända
riktningar vända

Politik
en del blir besatta
kallar det "natta"
vill det ej omfatta
men de är så "platta"
för de förstår inte alls
de bara "ger hals"
åt hatiska rader
en " drömsk kader"

Politik
går ej att utrota
hur man än knota
så finns den där
och även här
man kan den förbättra
då dumt att sig "fjättra"
med förakt mot detta
en verbal "vendetta"

Politik
vill den förnya
bort med det gamla
för den är en "spya"
så låt oss församla(s)
till nya tag
vi börjar idag !.......

(¤): "Slik" , äldre benämning för "sådan"....

---




Bunden vers (Rim) av Mats Henricson
Läst 359 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-01-13 09:32



Bookmark and Share


  Julio VIP
Skulle vara bra med en Artificiell intelligens
som styr allt i denna världen

Istället för massa marionetter med
Svarta tungor
2011-01-13

  Larz Gustafsson VIP
Jag tror inte på politiska reformer eftersom människans grundproblem inte är av politisk utan av andlig natur.
Men Mats, GE DIG INTE!
Ingen har rätt att censurera dig eller utöva makt.
2011-01-13

  ULJO
En annorlunda gestaltning från din penna. Men genialisk i sin framtoning.
2011-01-13
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska