Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

- TOG!

du tog ett hav
lämnade tillbaka en tår
bakom blev ett ledord
av en mästare på brustet hjärta

du tog min luft
lämnade tillbaka avgas
framför såg jag bara din rygg
av en mästare på lögner

att få blev en rättighet
och du såg mig enbart vid altaret av förlorare

det var ej ensamheten jag fruktade
det var förnedringen

dina steg som ständigt försvann bakom horisonten
var det ljud som aldrig dog

mitt hjärta kommer fortfarande att slå
men bara för att

överleva




Prosa av Max Poisé VIP
Läst 632 gånger och applåderad av 21 personer
Utvald text
Publicerad 2011-01-13 19:22



Bookmark and Share


  evana
Djup i beröring är dina ord när du skriver! Underbar poesi!
2011-01-16

  drover
en text som berör
2011-01-14

    Jane S VIP
jag tycker ofta det är sådär det verkar bli när människor blir lämnade av sina partners att det värsta inte verkar vara att förlora någon man älskar utan själva förnedringen...jag tycker du beskriver en relation som känns iskall och kanske alltid var?
2011-01-14

  Junitvillingen
Överlevnadsinstinkten är hög...när det väl gäller...din text lever i högsta grad...och shit, vad den griper tag!!
2011-01-14

  Anna*
Grattis till utvald text! Den förtjänar verkligen placeringen!
2011-01-14

    ej medlem längre
Jag gillar hur denna dikt reflekterar det exakt motsatta
av vad som står skrivet utan att på något sätt ge avkall på dess innehåll..
Jag upplever dessutom att du får varje stycke att bli som ett plagg som kläs på.. Förnedringsskjortan är klart kall o klibbig..
Bokmärker här..
2011-01-14

  Emme VIP
Undrar om man kan spara hur många bokmärken
man vill?? =)) Underbart skrivet!
2011-01-13

  Suzy med punkterna
Som alltid när du publicerar så är det lysande och detta inget undantag.
2011-01-13

  Niclas Petersson VIP
Blev bättre så utan det sista stycket. :)
2011-01-13

  Mats Henricson
Grymt bra ! Igen ! Du finner de rätta orden som ingen annan ! Lite synd bara att du ,ständigt (?), befinner dig i ett bottenlöst träsk av vemod ,desperation och sorgsenhet (ta inte illa upp , menar inget illa, man ska ju skriva om det man själv vill..)
2011-01-13

  Niclas Petersson VIP
Så jäkla bra!
"att få blev en rättighet
och du såg mig enbart vid altaret av förlorare

det var ej ensamheten jag fruktade
det var förnedringen"

Lysande.

Sista stycket är ju en gammal klyscha, men passar naturligtvis in i texten som helhet genom formen.

Gillar. Mycket.
2011-01-13
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé
Max Poisé VIP