Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att hellre sitta och gråta i en ferrari än i en sketen golf, ändrar inte det faktum att du fortfarande gråter.


Jag kunde likväl köpt mig en toffla

En vis dam sa till mig

att pengar inte gör en lycklig,
de stillar bara nerverna.

Och tänk vad rätt hon har.

Hur många gånger har man inte köpt,
och köpt
och köpt
saker som man inte ens behöver.
Man tror att man vill ha dem
men när man kommer hem från shoppingrundan,

så inser man att
det där vill jag inte alls ha!

Vilket slöseri!
Lägga pengar och energi på något som man tror ska göra en

lycklig.

Denna eviga jakt efter

lycka.

*stryker 'pengar' från listan, argt och besviket*

*krafsar lite extra med pennan, tills det går hål på pappret!!*

Man inser att

lycka

det kommer från något annat.




Jag kunde likväl köpt mig en toffla. Ungefär så kul känns det

i efterhand.




Fri vers (Fri form) av Vico
Läst 387 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-01-13 22:22



Bookmark and Share


  F.
Pengar gör ingen människa lycklig. Väl författat.
2011-01-14
  > Nästa text
< Föregående

Vico