Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

- DET

levande vilja i riket av ångest
för mig ut mot förändringen
dras mot den enda riktning som magnetiskt
för mig mot rädslan

vet vad som är riktigt
vet vad som är rätt

spelar ingen roll

för det suger fast min kraft
mitt sinne
och min vilja

jag hånskrattar åt det omöjliga
ler åt det övermäktiga
ironiserar över den bristande makten över sig själv

ändock
är jag, precis som du, sökandes efter det

jag är förlorad i den styrka som drar mig åt ett annat håll än

vilja




Prosa av Max Poisé VIP
Läst 672 gånger och applåderad av 17 personer
Utvald text
Publicerad 2011-01-14 07:40



Bookmark and Share


  Anya VIP
Smärtsam text om det som drar utan att vi har makten att stå emot. Ett stort grattis till din placering. Såg det precis! Det är du värd!
2011-01-17

  Linda CH VIP
Bokmärkat!
2011-01-17

  Hans & Greta
en rätt ok dikt, men fattar inte vad den har under rubriken prosa att göra?

H&G
2011-01-17

  Mr Lindemann VIP
Tankesubjektet är alltså inte lika med det grammatiskt subjektet i satsen. I sådana fall brukar många tycka att tankesubjektet är viktigare än det. Detet i rubriken lockar en till allehanda grammatisk spörsmål
2011-01-14

    ej medlem längre
hur bra som helst
2011-01-14

  aol
en ogripbar ångestnål som driverpockar
så starka krafter som här gestaltas av diktarjaget
2011-01-14

  Berit Robin Lagerholm VIP
Den här dikten känns som en kompass där nålen styr.
Berör och skapar förmedlande känsla
2011-01-14

  Junitvillingen
Åsså gör du det igen...publicerar en text som visar vilken grymt bra poet/författare du är...överst på prispallen, det är där du hör hemma:-)
2011-01-14

  Anna*
Max! Sååå bra! Applåder
2011-01-14

  Emme VIP
Du förgyller mina dagar med dina
härliga alster =)
2011-01-14
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé
Max Poisé VIP