Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
...skulle jag gjort annorlunda om det gick att backa tiden...?


Tänk om...


Tänk om
Du svarat annorlunda
Den där gången
För så länge sedan

Tänk om
Jag alltid
Hade varit ärlig
Och vågat stå
För mina känslor
Inför Gud
Inför alla
Inför dig

Tänk om du
Hade valt mig
Som älskar dig
Inte valt
Dom andra
De falska
De elaka
Som gav dig
Inget annat
Än sår och tårar

Ännu är inget
Försent
Inget är förlorat
Vi kan ännu
Se varandra
I ögonen

Och när jag ser
I dina gröna
Vackra ögon
Kan jag inte
Känna annat
Än kärlek
Känna en längtan
Så stark
Som livet självt

Så nästa gång
Jag frågar dig
Tänk, min älskade
Tänk om
Du säger ”ja”…

TT

© 2011




Fri vers av TT
Läst 311 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-01-14 09:31



Bookmark and Share


  Maiah VIP
Det är nog kärlek.....
2011-01-23

  Ninananonia VIP
Så vacker, så kärleksfull.
Hoppet lever i dig :)
Du kanske får det du önskar :)
2011-01-19

  Anna*
Oerhört snyggt! Ja, skulle något ha blivit annorlunda? Vem vet?
2011-01-18

  Serapis VIP
Jag skulle rekommendera att du i flertalet av verserna slår samman två eller tre strofer. Nu får jag nästan känslan av att orden spottas ut, eller stammas fram. Det senare kan fungera med innehållet, men längre strofer hade givit den mer elegans, vilket hade passat ännu bättre enligt min mening.

Innehållet är däremot värformulerat - och strofernas form sätter förvisso stort fokus på orden; framhäver dem och det de vill säga. Men, som sagt, rytmen. En något mindre tydlighet för lite mer elegans, det är min rekommendation.
2011-01-14
  > Nästa text
< Föregående

TT
TT