Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
http://www.youtube.com/watch?v=BFV7fzxQj0s&feature=related


Jag minns Stockholm

Jag minns dessa promenader
de som jag tog pà Djurgàrden
de portaler som var prydda
det var i östermalm
underbara stunder
men det var i arbetet
fast nog avskydde jag trapporna
dà jag bar patienten i bàren

Och jag minns dessa charmiga lägenheter
där de äldre har levt sina liv
det syntes tydligt att det fanns souvenirer

Men jag tog mig bort till Söder med färjan
Maria, kvarter som bär mitt namn
men det var en annan värld
det syntes tydligt att folk var annorlunda
dessa promenader runt Götgatan
Jag älskade att promenera runt Slussen
ända bort till Hornstull
Söder Mälarstrand som La Seine i Paris
pràmar som äro bebodda

Ser gamla stan och känner historiens vind
minns berättelsen om de vita stenarna
där vid stortorget har det hänt mycket
nära det kungliga palatset
minns att det brann ner och byggdes upp igen
ser ner mot kajen och ser alla bàtar

men det är ändà vid Djurgàrden
den ryska ubàten som làg där
ett flytande museum
men ser regalskeppet Wasa
sjönk hon inte vid jungrfrufärden 1628
ett misslyckande av varvet

Men àtervänder nu till Gamla stan
passerar Stockholms ström
Riksdagen ligger där
och ser pà dem som fiskar
men tar mig till Stadshuset
och stannar till vid Stockholms Central
där har jag ofta tagit tàget till Eskilstuna

Ska jag besöka de andra öarna?
Eller ska jag ta tàget till Eskilstuna?
Stadshuset ligger där och Norr Mälarstrand
1994 var ett àr att minnas
Men jag minns mer Làngholmen
Släpp fàngarna loss, det är vàr...
Nej, jag làter det vara...

Jag àker till Eskilstuna, min älskade stad...




Fri vers (Fri form) av Maria Thunholm
Läst 283 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-01-14 10:20



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Stor igenkänningsfaktor då jag bott många år i huvudstaden under mina utbildningsår.
2011-01-16

  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
En sådan fin promenad att få följa med på..! tack!
2011-01-14
  > Nästa text
< Föregående

Maria Thunholm
Maria Thunholm