Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Helan går


helan går
i bakgrunden

när jag tar min kvällscigg
på balkongen

och jag tänker
om dom inte ens kan
sjunga den rent
vad fan kan dom då?

och tanke nummer 2
vad är dom så jävla
glada för?

jag brukar aldrig vara glad
speciellt inte när jag super

någon som står och spyr i en
rododendronbuske

och jag känner mig nästan nöjd
för en gångs skull
att jag är nykter
och slipper baksmällan
imorgon

ångesten kommer ändå
infinna sig
av erfarenhet

förhoppningsvis inte
kallsvetten
huvudvärken

samtidigt växer misantropin
sig allt starkare

och vet att det hade känts bättre
om jag hade varit full

och haft det ansvarslösa modet
som får mig att gå ut och vråla
min avsky mot hela samhället

om helan går
tänker jag fanimig
gå ut och spöa skiten ur han
nykter

han har raglat fram
för många gånger
för min smak

det stinker kokta insekter
röda
med dill

fimpar min cigarett
lägger mig i sängen
och längtar

efter helans
sms på fredag

ska vi ta en öl?


















Fri vers av Staffan Welroos VIP
Läst 274 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-02-08 22:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Staffan Welroos
Staffan Welroos VIP