Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SOM EN KAKTUS I MORGONLJUSET

 

Värmen kommer igenom diset
mot stugfönstrets glas
där står en kaktus på bänken
och en tulpan i en vas.
Kaktusen har taggar åt alla
håll och kanter
han fruktar ingen fiende
allt från smått till storgiganter.
Tulpanen är så skör för allt
och fruktar kombatanter
fast nog en smula trygg hon är 
bredvid kaktus med vassa kanter.

Värmen kommer igenom diset
mot stugufönstrets glas
där står en kaktus på bänken
och en tulipanaros i en vas.

Kaktusen har taggar åt alla
håll och kanter
han fruktar ingen fiende han
allt från smått till storgiganter.

Tulipanen är så skör för allt
och fruktar kombattanter
fast nog en smula trygg hon är 
bredvid kaktus med vassa kanter.

 




Bunden vers (Rim) av Stefan Viljehammar
Läst 465 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-01-15 13:10



Bookmark and Share


  Jan Widströmer VIP
idealiskt parförhållande
2011-01-15

  Anna*
Dikt med tydliga paralleller till livet. Applåd
2011-01-15
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar