Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kväde till vanhävden

Letar efter gryningen i jakt på en ilsken fix
Natt efter natt, mardrömmar och droger och alkohol
Vandrar omkring på järnvägsgården
funderar på var man ska ta vägen
Gatlampor, hungriga och ensamma
försvunna i lava och aska

En flaska öl och ett paket tobak
Ser solen gå ner över sjön
Andas tyst i mörkret under bron
Väntade förgäves i Denver
väntar i katatonisk tystnad

Du är inte säker
Jag är inte säker
Själen expanderar för våra ögon
slaktad ur sin egen kropp
förtär drömmarnas pulserande hjärna

Tusentals blinda fönster
ett samvete utan kropp
skimrar i frigjord extas
och lämnar kvar en bild
av karibisk kärlek




Fri vers av Torgrim Takstain
Läst 191 gånger
Publicerad 2011-01-15 18:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Torgrim Takstain