Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

40 dagar

40 dagar låg jag i en grav,
Utan att veta om jag levde eller var död
med en dammig kamera
i en läderrem om nacken
Återuppstånden tog jag bilen hem, och
gav skjuts till en liftande jihad

Jag såg den sista bävern i Näverkärret dö
då det var jag som körde på den
med båten

Men musslor har jag ätit från samma pöl
och detta blev jag bötfälld för
då alla de tusentals musslor jag friterade
till skillnad från bävern
var fridlysta

Ostron är också gott
De från medelhavet är lite dyrare
än de från Östersjön
Men båda smakar smördeg i saltvatten
Goda ostron i citron

Men musslor är goda
De i Näverkärret är lite godare
än de i Hedströmmen

40 dagar låg jag i en skyttegrav
utan att veta om jag levde eller ej
Men när jag saknade mina musslor
och mina Östersjö-ostron
(friterade eller kokta i mintsås)
Då ville jag inte vara död längre
Mitt näverkärr och mina blodröda kullar
var de jag tänkte på
när jag var nitton år
första gången jag dog




Fri vers av Torgrim Takstain
Läst 169 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-01-18 22:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Torgrim Takstain