Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förändringarnas vår

Det sista bladet har fallit
och inget mer finns kvar
Den sista knoppen sluter sig
inför en annalkande förändring

Den finns runt hörnet
i väntan på rätt tillfälle
väntar på sin tur att hända
Hängandes över visaren
i tyst förväntan

Och jag har sett det sista bladet falla
De är snöflingor
av äppelträdets organiska syrlighet
Vita där de ännu ligger i sanden
under trädet från vilket de föll

Det sista bladet har fallit och
inget mer finns kvar
av gångna vintrars köld, och
förgänglighetens multnande mast
som ruttnar bort och dör

Vintern vred sig runt sin axel
och övergick till vår
Våren föll undan med blommornas blad
för att lämna plats för sommaren

Och jag blev det stumma vittnen
förundrad och lite rädd

Det sista bladet har fallit
och inget mer finns kvar




Fri vers av Torgrim Takstain
Läst 171 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-01-18 22:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Torgrim Takstain