Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En humla och vårvärmen

Ett dammoln på vägen
En humla kryper ur en tunna
En kopp te och äppelträdgården
Det är inte riktigt sött, men en smula surt och nästan beskt
denna astrakanska dryckjom från en ö längre ner
men Sylves lilla gröna är god nog för citron


Han pratar mycket
Inte den lille grönas blandvred
men en man i basker från andra sidan pölen
som gillar att spela gitarr
Han pratar om fjädrarna
om hökarna i mörkret
om hur aporna
skakar sina burar


Det är vackert nu
Vackert
Varmt och skönt är det
Jag har legat i ide hela vintern
i slumrande förströelse
Men det kan vara april, eller
kanske maj


En humla
En ensam humla
kryper nyvaket ur hålet på tunnan
och hälsas välkommen
av solvärmen




Fri vers av Torgrim Takstain
Läst 265 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-01-18 22:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Torgrim Takstain