Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Asfalt och betong

Framkomligheten har minskat
i takt med att vi blivit större,
eller om det är gatorna som tar plats ifrån oss
och ger den till skogen
där vi räknar de som skulle vara fria
och där friheten inte räknas
som en rätt bland andra.

Fasaden klädde bättre i grönt
på den tiden man fick visa sprickor,
på den tiden då fasaden sprack under trycket,
då sprickor räknades med
och inte tydde på avsaknad
och inte vändes bort från vägen.

Sommardag eller vinternatt,
båda lika vackert stilla
fast på lite avstånd,
då vi fråntar oss rätten
att säga vad vi tycker
om sommarnatten
eller vinterdagen,
som om det som är i mitten
inte räknas lika självklart
som ytterligheterna.

Friheten har inget pris,
vad de än försöker inbilla oss.
Låt dem aldrig krossa dina drömmar
eller ta din frihet.

Låt dem aldrig någonsin
sätta ett pris på dig
eller dina drömmar.

Vill de begränsa dig
eller räkna dig
som de gör med sina smutsiga sedlar,
lova mig en sak:
Var aldrig rädd
att avlossa det första skottet.




Fri vers av lyckatill
Läst 279 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-01-15 20:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lyckatill