Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Våran mamma

Du gav oss livet och vaggade oss så ömt,
under barndomens år.
Vägledde oss genom livet,
smekte vårat hår,
kysste våra pannor,
och aldrig tvivlade vi på kärleken från dig.

Dina kloka ord under ungdomens trots gav oss styrka,
och du visste att vi en dag skulle uppskatta varenda litet ord du sagt.
Vår älskade mamma, vår trygga famn och ledstjärna.
Som brukade fläta vårat hår,
kyssa våra pannor,
och smeka oss så ömt,
aldrig tvivlade vi på kärleken till dig.

Vår älskade mamma som lärt oss så mycket och gett oss allt,
som väglett oss i barndomens år, och gett oss styrka under ungdomens trots.
Du fattas oss,
vi saknar dig,
dina kloka ord,
hur du smekte vårat hår,
kysste våra pannor,
och vi önskar du vore här,
för att vägledda oss även i det vuxna livet.

Vi kommer aldrig förstå,
men vi vill att du ska veta,
att vi aldrig glömmer,
att du alltid är med oss,
i våra hjärtan,
och i drömmarna smeker du fortfarande vårat hår.

Vi älskar dig mamma.









Fri vers av Diffusiaria
Läst 541 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2011-01-16 17:40



Bookmark and Share


  Kalle.O
Vilken vacker hyllning till din mor...
2011-10-06

    Buske
Starkt skrivet ! Så länge vi minns så lever dom kvar
2011-03-23

  blaite
Så vackert
2011-01-16

  Bibbi VIP
Så starkt berörande!
2011-01-16

  Maria T
Så vacker dikt
till en älskad mamma
2011-01-16

    eva m h
En underbar dikt till en underbar och saknad mamma
2011-01-16
  > Nästa text
< Föregående

Diffusiaria
Diffusiaria