Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Personligt.


Kan man få en låtsasmamma?

"Kan man få en låtsasmamma?" frågade min lillebror......

Vi skulle på begravning, en dag i mitten på december, jag var lite sen, fick springa från bilen. Jag hade inte sett mamma på några dagar. Jag förstod direkt vi sågs att något var fel.

I 8 timmar försökte vi förgäves få henne att följa med oss till sjukhuset.
Jag bönade & bad, tårarna rann.
Jag skrek, jag hotade, jag försökte slita med henne ut i bilen.
Hon vägrade, viljan är fri.

Maktlösheten är grym.

Jag glömmer aldrig när vi anlände till sjukhusets akutmottagning, det var mamma, moster & jag. Det blev en lång dag och mamma lades in.
Några dagar under jul fick hon komma hem.
Mamma älskade julen, men hon blev aldrig sig själv igen.

Jag förlorade fotfästet, balansgång på rakbladsvass egg.

Jag visste inte att mammas starka röst kunde vara så liten & svag,
och vetandet skar upp djupa sår i mitt inre.

Framför våra rödgråtna ögon tynade vår älskade mamma bort.
Knappt 2 veckor efter den där skrämmande decemberdagen drog hon sitt sista andetag, vi var alla där, höll hennes hand, på samma sätt som hon var där för mig, den dagen då jag föddes.

Det fattas en del av mig,
och maktlösheten den är grym.

Saknaden river inuti,
men minnena är älskade.

"Kan man få en låtsasmamma?" frågade min lillebror....
Vad är det meningen att man ska svara på det?


(Tag hand om de du älskar)




Fri vers av Diffusiaria
Läst 913 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2011-03-23 20:54



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Skriver under på Gunlög
2011-03-25

  Lilla My* VIP
Rörd, berörd av dina ord! Fin fråga som gör ont men berättigad från ett barn! O visst kan han välja en med ett gott hjärta!
2011-03-25

  Anna*
Ja, det är viktigt att ta hand om de människor man älskar. Vi vet inte hur länge vi har varandra. Kram ♥
2011-03-25

    ej medlem längre
Så sorgligt och så svårt, men visst kan man få en låtsasmamma, kanske att du själv är den personen...
2011-03-25

  Maiah VIP
Vad smärtsamt livet är och döden gör den så svart.... jag tror att man kan få en låtsasmamma ..en som finns där när man behöver det. Men vem som blir en låtsasmamma är inte alla givet utan förmodligen kommer din lillebror att välja ut den personen med stor noggranhet.
2011-03-25

  stella
Man svarar ja. Det är möjligt.
2011-03-25

    Tea Alex
Sorgens smärta är alltid lidande. Stark text.
2011-03-24

  Delilah Juno VIP
Stark text om något väsentligt ...
2011-03-24

  Kalle.O
Förlorade min bror i sjukdom för drygt ett år sedan och maktlösheten är verkligen grym!
Mina ögon tårades av denna...
Bra!
2011-03-24

  Jasmine_S
Du lyckades få mig att gråta, jag blev verkligen berörd!
Riktigt bra skrivet.
Hon kommer alltid finnas med er, minnen kommer aldrig försvinna.
Ta hand om er!
*kramar om*
2011-03-23

  lisa"puzzle"svensson
blir rörd och berörd...ta hand om varandra
2011-03-23
  > Nästa text
< Föregående

Diffusiaria
Diffusiaria