Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mardrömsmaran

Maran rider hårt,
får inte luft och svetten rinner.
Dödsångest,
vaknar med ett ryck.
För att inse,
att mardrömmen fortsätter.





Fri vers av Diffusiaria
Läst 653 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-03-23 08:40



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Låter verkligen som en riktig mardrömsnatt, det där, som dessutom bara fortsätter långt efter att man äntligen har vaknat till. Svetten, ångesten och paniken fortplantar sig genom hela ens väsen och får allt att bara skaka och darra, och det känns som om hela världen rasar in över ens huvud när det blir allt svårare att andas. Ja, vissa perioder i livet kan sannerligen te sig som rena skräckkabinetten och var och en som upplevt den där totala ångesten och skräcken vet precis hur naken, utsatt och hur förtvivlat liten man känner sig när man knappt kan förmå sig att ens försöka få någon slags kontroll över sina rusande tankar och känslor. Maran rider hårt, och det finns inte någonstans dit man kan fly eller få skydd för det sargade sinnet och man bönar i förtvivlan efter nåd, vila, förlösning, försoning och befrielse. Men ibland är allt tyvärr bara en kamp. Tillfällen då man inte finner den minsta tillstymmelse till ro och där man enbart får fokusera på att bara överleva en enda sekund i taget.
2011-03-24

  blaite
Kort starkt och skitbra. Gillar som bara jag kan
2011-03-23

  Kalle.O
Känner igen...
Starkt och bra skildrat!
2011-03-23
  > Nästa text
< Föregående

Diffusiaria
Diffusiaria