Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

FÖRÄLSKAD TRE GÅNGER

Kärlek är ett fotografi på bordet

Timid, rör ej
älskar, kastar sin blick på,
fantiserar

Kärleken smakar, doftar
kan beröras, förnimmas i hjärnan

Livet kan döda
höjden av kärleken
men dödar ej kärleken.

Tre gånger
har kärleken fråntagits mig
två gånger var det döden
den sista gången var sjukdomen.

Kärleken ger mig ingen frid.
Nu vet jag, vad det betyder,
att älska djupt!

För mycket blir oerfaret.
Nu förstår jag
hur mycket kärlek
du kan få,
men hur litet
du kan ge

Kärlekens sorgtårar
har dels gråtit ut,
de sista väntar ännu på
att brista i gråt

För att lära sig att älska
måste man förlora
för att begripa
vad du har förlorat.




Fri vers av Heikki Hellman
Läst 263 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-01-19 03:05



Bookmark and Share


  arja savela
Ibland vet vi inte ens hur mycket vi älskar någon innan vi riskerar att förlora personen
2011-01-23

    purplepea
bra sagt
2011-01-19
  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman