Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

PÅ VÅRVINTERN

En snöhöljd skogsväg
himmeln blå som förgätmigej
vinterdiamanterna
snökristaller i snöskare
glimmar
denna kalla morgon
i solskenets glans,
tändes och dör i detsamma bort
och tändes på nytt
Det känns
som om man kunde höra
snögnistornas ljud.

Vovvarna trillar och rullar
rör sig och badar
i alldeles ren pudersnö
förvånade över lycka.
De nosar på lätt snö
glufsar en mun full
snön doftar och smakar på
snöflingor dekorerar
förtvinade, förra sommarens
torra strån.

En mes flaxar på strån
förtär en liten dos frön,
från skogen hörs
hackspettens hackande
vinterns dödsannons
det är dags för vintern att gå
dörren för en ny vår
är på glänt

Ett nytt liv börjar
livet vinner igen!




Fri vers av Heikki Hellman
Läst 273 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-01-20 04:36



Bookmark and Share


  Fredrik P. VIP
helfin vinterbild med
poetiska detaljer som
känns igen - inte minst
min lapphunds glädje
när nysnön i massor
kom.
2011-01-20
  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman