Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Själens alla färger



Som färgen målas sakta på den stora vita målarduken
Jag målar rött för kärlek

Som en tår kunde blanda alla möjliga färger och bli till ett
Jag målar gult för värme

Som hatet går igenom min tunna hud och färdas till mitt öde
Jag målar grönt för lycka

Som ödet sakta lägger sig ner och sjunker till botten av mitt hjärta
Jag målar vitt för drömmar

Om fantasin skulle vara verklig så skulle jag aldrig vara ensam
Jag målar svart för döden

Som när du lovade att aldrig lämna mig ensam i världen
Jag målar brunt för mod

Jag tappar penseln på golvet och färgen sprutar på golv och väggar
Jag ser det lilla ordet som färgen vill att jag ska se



"Fri"



Jag reser mig upp och tittar på duken och inser att jag precis målat en tom
bild av mig själv





Fri vers av coleve
Läst 408 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-01-20 18:38



Bookmark and Share


  oMareld
as bra!
2011-01-21

  Maiah VIP
Otroligt vacker och stark dikt.... massor med applåder och bokmärkning!!!!
2011-01-20
  > Nästa text
< Föregående

coleve
coleve